סכנות באינטרנט – 5 סימנים מזהים לפישינג
תאריך: פבר 02, 2020
כל מי שחשוף לרשת המקוונת חשוף גם לסכנות שונות. ולא מדובר על דברים זניחים או נזקים פעוטים. חשוב להבין כי הרשת עלולה לגבות מאתנו מחיר כבד, ועוד יותר מכך מבני נוער וילדים. לכן עלינו להכיר את הסכנות ולדעת מה מותר ואסור לעשות. כיצד נישמר וממה יש להימנע בכל מחיר. במאמר הבא ציינו חמישה סימנים לפישינג, כך שכל אחד מאתנו ידע כיצד להגן על עצמו מפני הסכנות באינטרנט ואיך למנוע מעצמו נזקים.
סימנים לזיהוי פישינג
- קיבלתם מייל בלתי מזוהה? סיפור מצמרר ומסמר שיער על טראומה משפחתית או סיבוך כלשהו? במקרים רבים מיילים כאלו נועדו לעורר בכם רגשות שונים ולהפעיל אתכם במטרה לעזור. אחרי שתתנו פרטים על עצמכם אתם עלולים לגלות כי הפסדתם הרבה מידי בגין התמימות שלכם. מי שזקוק באמת לעזרה לא יחפש אתכם בשיטה זו. מייל בלתי מזוהה אינו ראוי להתייחסות.
- מייל מרובה בשגיאות? טעויות מוזרות שנראות כאילו גוגל טרנסלייט תרגם אותם? מסתבר כי אכן הוא תרגם את ההודעה, כי מי יודע מי כתב אותה ובאיזו שפה. הודעה כזו אמורה לעורר חשד. ומה שנכון לעשות זה להתרחק מההודעה, ואפילו לא לפתוח אותה.
- מתרחשים מקרים בהם מבצעים פעולות דיוג חמורות אשר מערימות על הגולשים ומעבירות אותם לדפים שנראים כמו אתרי אינטרנט מוכרים של בנק, חברת אשראי וכדומה, אבל האתר אינו שייך לגופים הללו כלל, אלא מהווים חיקוי דומה מידי. מה שעלול לגרום לגולשים להשאיר פרטים ולבצע פעולות שתגרומנה להם לנזקים משמעותיים. חשוב להיות ערניים מאוד ולזהות כל שינוי ולו הקטן ביותר.
- בנקים מזכירים לגולשים כי הם לעולם לא מבקשים בהודעות דואר אלקטרוני פרטים מזהים. כך שאם קבלתם הודעת דואר אלקטרוני שנראה כי היא נשלחה על ידי הבנק, אך היא מבקשת מכם למלא פרטים אישיים כמו מספר חשבון בנק, פרטי כניסה לאתר או פרטי כרטיס אשראי, יש להימנע משיתוף פעולה ומילוי השדות הללו.
- דרישת פרטי אמצעי תשלום במערכת בלתי ממוגנת כראוי עלולה להיות פעולת פישינג.
אולי יעניין אתכם גם: בניית אתרים בWIX