על תהליך כרייה של ביטקוין
כריית ביטקוין היא תהליך הכולל פתרון גיבוב קריפטוגרפי הנקרא בלוקים. התהליך מתוכנן להיות קשה וגוזל זמן, בתקווה לתמרץ כורים להשקיע את כוח המחשוב שלהם במטבע. בתהליך זה, כורים משתמשים בחומרה מיוחדת כדי לפתור משוואות מתמטיות מורכבות. משוואות אלו מייצרות ערך גיבוב, המשמש כמעין טביעת אצבע דיגיטלית לכל בלוק. כאשר כורים מצליחים לפתור את המשוואות הללו, הם מתוגמלים בביטקוין – המטבע שמניע את כריית הביטקוין. כורה הביטקוין הראשון היה סאטושי נקמוטו שהשתמש במחשב שלו כדי לכרות ביטקוין ב-2009.
תהליך שעוזר לתחזק את רשת הביטקוין
ביטקוין הוא מטבע דיגיטלי מבוזר שנוצר בשנת 2009 על ידי Satoshi Nakamoto. היא משתמשת בטכנולוגיית עמית לעמית כדי לפעול ללא רשות מרכזית או בנקים. תהליך כריית הביטקוין כרוך בפתרון חידה קשה מבחינה חישובית הנחוצה לאימות עסקאות ולהגברת האבטחה של רשת הביטקוין.
כריית ביטקוין היא תהליך של הוספת רשומות עסקאות לפנקס הציבורי של ביטקוין של עסקאות קודמות ויצירת ביטקוינים חדשים. ספר חשבונות זה נקרא שרשרת הבלוקים מכיוון שהיא שרשרת של בלוקים. שרשרת הבלוק משמשת לאשר עסקאות לשאר הרשת כאילו התרחשו. זה גם מאמת עסקאות ומוסיף בלוקים חדשים לבלוקצ'יין. תגמול החסימה, המהווה את התמריץ למתן שירות זה, פוחת כל ארבע שנים עד שהוא מגיע לאפס בשנת 2140, אז יכורה הביטקוין במלואה.
קראו: http://www.talniri.co.il/marketnews/article.asp?mp=null&cat=4&id=89987
כמה ביטקוין יש
המספר הכולל של ביטקוין שאי פעם ניתן לכרות הוא 21 מיליון. המספר נקבע על ידי יוצר הביטקוין, סאטושי נקמוטו ב-2009.
ישנן שלוש דרכים לכרות ביטקוין:
1) שימוש במחשב שלך כדי למצוא בלוקים בבלוקצ'יין;
2) שימוש בחומרה מיוחדת כגון ASICs או
3) הצטרפות לבריכת כרייה.
קושי כריית הביטקוין גדל באופן אקספוננציאלי מאז יצירת הביטקוין ומספר הביטקוינים שניתן לכרות יקטן עם הזמן.
מספר הביטקוין שניתן לכרות הצטמצם מ-50 כל 10 דקות ל-50 כל 10 שנים מאז שנת 2009. תהליך זה נקרא חצייה והוא יימשך עד שכל 21 מיליון הביטקוינים יכרו.
קראו עוד באתר: https://www.bitsofgold.co.il/